Bel ons: 0573 - 402002   

Hestia presenteert KNX.ORG toekomst visie

  • Posted on:  %PM, %30 %560 %2017 %12:%Jun

Tijdens de KNX Professionals bijeenkomst van 22 juni heeft Martin van Ling van Hestia Domotica de toekomst visie van de KNX organisatie met betrekking tot IoT (Internet of Things) gepresenteerd. Hierbij gaat het met name om de aansluiting met Internet of Things (IoT) toepassingen en de ICT wereld. Door het ontwikkelen en toepassen van steeds meer IP gebaseerde KNX apparatuur wordt de brug tussen 'the best of both worlds' steeds steviger en vervagen grenzen.

Het beschikbaar stellen van data aan de rest van de wereld door het koppelen van systemen en verbinding maken met Internet kan op vele manieren, meestal gebeurd dit door met een beveiligde VPN verbinding externe systemen toegang te verschaffen tot de KNX data. Toch is dit door de 'buitenwacht' vaak als lastig ervaren omdat het open KNX protocol begrepen en geïnterpreteerd moest worden. De nieuwste KNX producten zullen steeds meer 'native IP' gaan praten waardoor het eenvoudiger is een koppeling te maken. Groot voordeel is dat IoT oplossingen en toepassingen nu rechtstreeks met KNX apparatuur kunnen communiceren en toegang (kunnen) krijgen tot door KNX gegenereerde data en historische gegevens.

Met bijna 30 jaar ervaring is KNX nu ook helemaal klaar voor het komende decennia!

Onderstaand de presentatie.
Neem voor vragen contact op met de KNX organisatie (This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.) of Hestia Domotica (This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.)