Bel ons: 0573 - 402002   

Hestia kennispartner op woonbeurs Rabobank

 • Posted on:  Tuesday, 09 May 2017 10:27

Op 13 maart organiseert Rabobank Noord- en Oost-Achterhoek een woonbeurs in Lichtenvoorde. Hestia is gevraagd deel te nemen als kennispartner en twee workshops te organiseren. Klik hier voor aanmelding en meer informatie.

Woonbeurs Rabobank Noord- en Oost-Achterhoek

Kom zaterdag 13 mei naar onze woonbeurs en vind alle wooninformatie onder één dak. Makelaars, bouwbedrijven, architecten, aannemers en nog veel meer experts geven op de beursvloer antwoord op al uw woonvragen. 

Neem deel aan diverse workshops:

1. De wereld van kweken – Boer Tom
Groene vingers of niet, kweken kan iedereen in de tuin of op het balkon. Tijdens deze workshop leert u hoe u uw eigen groenten en kruiden kunt verbouwen . Ga aan de slag met de kweekbakken die boer Tom voor u meeneemt en neem het begin van uw eigen moestuin mee naar huis!

2. De juiste lening voor de juiste voorziening – gemeente Oost-Gelre
Tegenwoordig gaat het steeds vaker over dingen verduurzamen. Maar wat houdt dit nu precies in en wat is er allemaal mogelijk rondom het verduurzamen van uw woning? De gemeente Oost Gelre neemt u tijdens deze workshop mee in de mogelijkheden rondom dit traject en de regelingen die hier bij komen kijken. Zo laat de gemeente u zien hoe verschillende subsidieregelingen u kunnen stimuleren energetische verbeteringen door te voeren aan uw woning. Maar ook aanpassingen aan de woning voor ouderen komen daarbij aan bod.

Daarnaast worden de mogelijkheden van de Duurzaamheidslening toegelicht. Hiermee kunnen particuliere woningeigenaren energiebesparende en duurzame maatregelen in de eigen woning financieren.

3. De notaris bij uw koopproces – Keistad Notaris
Of u nu een huis koopt of verkoopt, u krijgt altijd te maken met rechten en plichten. Maar wat moet u regelen? Waarom moet u eigenlijk naar de notaris? Welke mogelijke samenlevingsvormen zijn er? En is een levenstestament nu wel of niet noodzakelijk? Keistad Notaris geeft u alle antwoorden.

4. Energiebesparing met zonnepanelen – Tenten Solar
Wat zijn de voordelen van zonnepanelen? Welke investering is hiervoor nodig en wat is uiteindelijk het rendement? Tenten Solar, specialist op het gebied van zonnepanelen, behandelt al deze punten in de workshop.

5. Uw eigen huis als spaarpot – Rabobank Noord- en Oost-Achterhoek
Wat als uw spaargeld ‘vastzit in de stenen’? Leer in deze workshop de mogelijkheden die u heeft om uw eigen woning als pensioenaanvulling te gebruiken en/of langer te blijven wonen. Rabobank geeft u verschillende smaken om uw overwaarde optimaal te benutten.

6. Huren of kopen? – Rabobank Noord- en Oost-Achterhoek
Twijfelt u of u een huis zal kopen, of toch beter kan huren? Bezoek de workshop ‘huren of kopen?’ en ontdek de voor- en nadelen van zowel een koop- als een huurwoning.

7. Het gemak van automatisering - Hestia
Of het nu gaat om uw verlichting, verwarming, ventilatie, of audio, steeds meer apparatuur werkt automatisch of kan bediend worden via een app. Maar hoe kan dit worden ingesteld en wat zijn de voordelen hiervan? Hestia, expert in Domotica, neemt je tijdens deze sessie mee in de mogelijkheden voor het aangenamer maken van wonen, werken, ontspannen en/of (ver)zorgen. Op al deze gebieden kan bedieningsgemak en automatisering net dat beetje extra betekenen.

Standhouders

 • Tenten Solar (zonne-energie)
 • Iets Anders Makelaars
 • Gemeente Oost Gelre
 • Keistad
 • Woningzien
 • Betting Wonen Bredevoort
 • Rene Scholten architectuur
 • Penterman Bouwbedrijf
 • Hoveniers & Groencentrum Wenninkhof
 • Dick Houwers interieur
 • Bouwmeester Vloeren
 • Hestia Domotica 
 • Asschert (tegels sanitair)

Vraag het boer Tom

Heeft u nu al een dringende tuinvraag aan boer Tom? Stel hem via Twitter #VraaghetboerTom @RabobankNOA en wellicht wordt deze al beantwoord. De leukste en meest gestelde vragen worden daarnaast behandeld tijdens de workshops!

Datum

Zaterdag 13 mei
10:00 uur tot 16:00 uur

Locatie

Marianum College
Dr. Ariënsstraat 1
7131 XM  Lichtenvoorde

 

Aanmelden