Bel ons: 0573 - 402002   

Stijging KNX-installateurs exponentieel

  • Posted on:  %AM, %11 %500 %2017 %11:%Jan

KNX Association realiseerde in 2016 een stijging van 30% van het aantal gecertificeerde KNX-installateurs wereldwijd; de grootste stijging sinds haar oprichting. Wereldwijd zijn er nu 65.699 gecertificeerde KNX Partners. Aan de basis van deze indrukwekkende groei ligt de aanzienlijke investering van de KNX Association in opleiding, waardoor er momenteel 388 KNX opleidingscentra zijn in 63 landen. Deze centra zorgen voor meer KNX-opleidingen, ondersteund met extra online trainingen en het online instapplatform eCampus voor nieuwkomers. 

In 160 landen bieden gecertificeerde KNX-installateurs nu hun expertise aan op het vlak van ontwerp en installatie op basis van het KNX-protocol. De sterkste groei werd geregistreerd in Duitsland, Spanje, Oostenrijk, Frankrijk en Italië. Daarnaast zijn nu voor het eerst ook gecertificeerde KNX-installateurs actief in Ivoorkust, Jersey, Madagascar, Sint-Bartholomeus en Tadzjikistan. In Nederland staat het aantal gecertificeerde KNX-installateurs op 1072.

'Groei te danken aan KNX-opleidingen'
Voorzitter van KNX Association Franz Josef Kammerl: “De enorme groei van het aantal gecertificeerde KNX-installateurs onderstreept het aanhoudende succes van KNX als wereldwijde standaard voor gebouwautomatisering. Deze snelle groei is ongetwijfeld te danken aan de KNX-opleidingen. Installateurs beschikken nu over veel meer mogelijkheden om de vaardigheden aan te leren die ze nodig hebben om te werken met KNX. Dat betekent dat meer eindgebruikers kunnen genieten van de voordelen van de KNX-producten.”

Onstuitbare groei van KNX eCampus 
Tijdens de voorbije vijf jaar heeft de KNX Association het aantal KNX-opleidingscentra wereldwijd verdubbeld tot 388. In 2016 kreeg deze groei nog een extra impuls doordat het aanbod voor afgevaardigden werd uitgebreid met online opleidingen. Maandelijks gebruiken ruim 2000 nieuwe KNX-gebruikers uit meer dan 100 landen wereldwijd het online eCampus-instapplatform.

Nog meer succes verwacht in 2017
“2016 was een fantastisch jaar voor de KNX-opleidingen, maar we bouwen nu al aan het succes voor 2017”, zegt Kammerl. “We werken hard om onze opleidingen in de toekomst nog gebruiksvriendelijker, informatiever en waardevoller te maken. Zo ontwikkelen wij momenteel  een programma dat webinars, eCampus en gecertificeerde opleidingen combineert om afgevaardigden te helpen om zo snel en efficiënt mogelijk uit te groeien tot een KNX-expert. Meer informatie over dit initiatief staat op de microsite van Start@KNX en in e-books van KNX die te koop zijn bij Amazon, momenteel de best verkopende ebooks in deze categorie.”