Bel ons: 0573 - 402002   

Alles wordt IoT, maar één standaard zorgt voor essentiële houvast

Het Internet of Things (IoT) maakt dat woningen en gebouwen nu al, maar zeker over enkele jaren, vol zitten met slimme systemen en producten. Al die systemen werken vaak los van elkaar, want ze zijn afhankelijk van een (fabrikant)specifiek protocol of systeem. Terwijl de eindgebruiker systemen en producten wil die naadloos samenwerken. Dat kan alleen door een bewezen en gestandaardiseerd protocol te gebruiken. KNX, al dertig jaar hét internationaal gestandaardiseerde en genormeerde protocol voor woning- en gebouwautomatisering, kan die naadloze integratie met alle IoT-technieken verzorgen. Hoe dit eruit ziet, schetst Martin van Ling in deze expertsessie.
 
Inschrijven

Spreker:

Martin van Ling is system integrator en eigenaar van Hestia Systeem Integratie en tevens eigenaar van Hestia Opleidingen. Als 'elektrotechnisch architect' staat hij vaak aan de basis van de meest complexe projecten waarin hij vele, uiteenlopende automatiseringssystemen tot één samenwerkend geheel smeedt. Via Hestia Opleidingen traint hij installateurs tot volwaardige systeem integratoren. Voor hij zijn eigen bedrijf startte, was Martin van Ling werkzaam bij IBM.

Tijdens de KNX Professionals bijeenkomst van 22 juni heeft Martin van Ling van Hestia Domotica de toekomst visie van de KNX organisatie met betrekking tot IoT (Internet of Things) gepresenteerd. Hierbij gaat het met name om de aansluiting met Internet of Things (IoT) toepassingen en de ICT wereld. Door het ontwikkelen en toepassen van steeds meer IP gebaseerde KNX apparatuur wordt de brug tussen 'the best of both worlds' steeds steviger en vervagen grenzen.

Het beschikbaar stellen van data aan de rest van de wereld door het koppelen van systemen en verbinding maken met Internet kan op vele manieren, meestal gebeurd dit door met een beveiligde VPN verbinding externe systemen toegang te verschaffen tot de KNX data. Toch is dit door de 'buitenwacht' vaak als lastig ervaren omdat het open KNX protocol begrepen en geïnterpreteerd moest worden. De nieuwste KNX producten zullen steeds meer 'native IP' gaan praten waardoor het eenvoudiger is een koppeling te maken. Groot voordeel is dat IoT oplossingen en toepassingen nu rechtstreeks met KNX apparatuur kunnen communiceren en toegang (kunnen) krijgen tot door KNX gegenereerde data en historische gegevens.

Met bijna 30 jaar ervaring is KNX nu ook helemaal klaar voor het komende decennia!

Onderstaand de presentatie.
Neem voor vragen contact op met de KNX organisatie (This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.) of Hestia Domotica (This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.)

 

Op 13 maart organiseert Rabobank Noord- en Oost-Achterhoek een woonbeurs in Lichtenvoorde. Hestia is gevraagd deel te nemen als kennispartner en twee workshops te organiseren. Klik hier voor aanmelding en meer informatie.

Woonbeurs Rabobank Noord- en Oost-Achterhoek

Kom zaterdag 13 mei naar onze woonbeurs en vind alle wooninformatie onder één dak. Makelaars, bouwbedrijven, architecten, aannemers en nog veel meer experts geven op de beursvloer antwoord op al uw woonvragen. 

Neem deel aan diverse workshops:

1. De wereld van kweken – Boer Tom
Groene vingers of niet, kweken kan iedereen in de tuin of op het balkon. Tijdens deze workshop leert u hoe u uw eigen groenten en kruiden kunt verbouwen . Ga aan de slag met de kweekbakken die boer Tom voor u meeneemt en neem het begin van uw eigen moestuin mee naar huis!

2. De juiste lening voor de juiste voorziening – gemeente Oost-Gelre
Tegenwoordig gaat het steeds vaker over dingen verduurzamen. Maar wat houdt dit nu precies in en wat is er allemaal mogelijk rondom het verduurzamen van uw woning? De gemeente Oost Gelre neemt u tijdens deze workshop mee in de mogelijkheden rondom dit traject en de regelingen die hier bij komen kijken. Zo laat de gemeente u zien hoe verschillende subsidieregelingen u kunnen stimuleren energetische verbeteringen door te voeren aan uw woning. Maar ook aanpassingen aan de woning voor ouderen komen daarbij aan bod.

Daarnaast worden de mogelijkheden van de Duurzaamheidslening toegelicht. Hiermee kunnen particuliere woningeigenaren energiebesparende en duurzame maatregelen in de eigen woning financieren.

3. De notaris bij uw koopproces – Keistad Notaris
Of u nu een huis koopt of verkoopt, u krijgt altijd te maken met rechten en plichten. Maar wat moet u regelen? Waarom moet u eigenlijk naar de notaris? Welke mogelijke samenlevingsvormen zijn er? En is een levenstestament nu wel of niet noodzakelijk? Keistad Notaris geeft u alle antwoorden.

4. Energiebesparing met zonnepanelen – Tenten Solar
Wat zijn de voordelen van zonnepanelen? Welke investering is hiervoor nodig en wat is uiteindelijk het rendement? Tenten Solar, specialist op het gebied van zonnepanelen, behandelt al deze punten in de workshop.

5. Uw eigen huis als spaarpot – Rabobank Noord- en Oost-Achterhoek
Wat als uw spaargeld ‘vastzit in de stenen’? Leer in deze workshop de mogelijkheden die u heeft om uw eigen woning als pensioenaanvulling te gebruiken en/of langer te blijven wonen. Rabobank geeft u verschillende smaken om uw overwaarde optimaal te benutten.

6. Huren of kopen? – Rabobank Noord- en Oost-Achterhoek
Twijfelt u of u een huis zal kopen, of toch beter kan huren? Bezoek de workshop ‘huren of kopen?’ en ontdek de voor- en nadelen van zowel een koop- als een huurwoning.

7. Het gemak van automatisering - Hestia
Of het nu gaat om uw verlichting, verwarming, ventilatie, of audio, steeds meer apparatuur werkt automatisch of kan bediend worden via een app. Maar hoe kan dit worden ingesteld en wat zijn de voordelen hiervan? Hestia, expert in Domotica, neemt je tijdens deze sessie mee in de mogelijkheden voor het aangenamer maken van wonen, werken, ontspannen en/of (ver)zorgen. Op al deze gebieden kan bedieningsgemak en automatisering net dat beetje extra betekenen.

Standhouders

 • Tenten Solar (zonne-energie)
 • Iets Anders Makelaars
 • Gemeente Oost Gelre
 • Keistad
 • Woningzien
 • Betting Wonen Bredevoort
 • Rene Scholten architectuur
 • Penterman Bouwbedrijf
 • Hoveniers & Groencentrum Wenninkhof
 • Dick Houwers interieur
 • Bouwmeester Vloeren
 • Hestia Domotica 
 • Asschert (tegels sanitair)

Vraag het boer Tom

Heeft u nu al een dringende tuinvraag aan boer Tom? Stel hem via Twitter #VraaghetboerTom @RabobankNOA en wellicht wordt deze al beantwoord. De leukste en meest gestelde vragen worden daarnaast behandeld tijdens de workshops!

Datum

Zaterdag 13 mei
10:00 uur tot 16:00 uur

Locatie

Marianum College
Dr. Ariënsstraat 1
7131 XM  Lichtenvoorde

 

Aanmelden

 

Samenwerking met Smart Home

 • Thursday, 13 April 2017 08:46

Samenwerking met Smart Homes

De samenwerking tussen Smart Homes en Hestia komt tot leven! Afgelopen week heeft Smart Homes de annoncering van de Smart Homes Academy de deur uit gedaan en de eerste trainingen staan gepland. In eerste instantie worden de trainingen verzorgd in het Evoluon te Eindhoven met als extra een bezoek aan de slimste woning van Nederland. Behalve het door Hestia verzorgde trainingsprogramma wordt inspiratie opgedaan aan de hand van de nieuwste in de woning geïnstalleerde technologieën. Onderstaand de annoncering van Smart Homes, voor meer informatie verwijzen wij naar smarthomes.nl

 


Smart Homes Academy

Een nieuw begrip is geboren: De Smart Homes Academy, een leerschool voor de toekomstige domoticaspecialist. Een unieke aanpak die is samen te vatten in één woord: samenwerking! Smart Homes investeert in de professional door middel van cursusaanbod. Hier worden professionals gevormd tot specialist en slaat het een brug tussen installatie en technologie. Per mei trapt de Smart Homes Academy, in samenwerking met Hestia, af met een KNX basiscursus. Ambitieus als Smart Homes is, biedt de Academy ook een vervolg én verdieping middels de cursus: IP & Domotica. But first things first! Meer informatie

       

Excelleratie in Europees Onderzoek
Om in onderwijstermen te blijven, scoorde Smart Homes onlangs een hoog 'rapportcijfer'. Het onderzoeksproject
DoCHANGE richt zich op het verbeteren van gezondheid van hartpatiënten en mensen met hoge bloeddruk middels verschillende tools, een data-omgeving en gedragsverandering. Tijdens de review begin april scoorde het internationale consortium een 'excellent' op progressie. Next step is de testfase: Het daadwerkelijk testen van de ontwikkelde technologie en de bijdrage die het levert op de gezondheid van patiënten.

     

Slim, groen én automatisch wonen!
Op 23 maart vond de eerste themabijeenkomst van 2017 plaats waarin een gevarieerd veld aan sprekers samen met de zaal in het diepe sprong: Waar staan we in 2020, hoe wonen we dan en waar ligt de focus? Is dat slim, groen of automatisch? Mischien voelt u het al aankomen, een duidelijke 'winnaar' is niet aan te wijzen. Wat wel duidelijk is: er wordt gebouwd aan een toekomst. Zowel in nieuwbouw, bestaande bouw, op innovatief gebied als het gaat om financiering maar ook met duurzaamheid in het achterhoofd. 'Pay per use', 'benutting van datastromen', zomaar een greep uit onderwerpen waarin we in 2020 mee te maken krijgen. Deze succesvolle kick-off smaakt naar meer! Op donderdag 21 september staat de volgende bijeenkomst op de planning met het thema Samenwerking
                           

     

Zes innovaties gekozen voor grensoverschrijdende accelerator!
Onlangs koos SEAS 2 Grow, een van Smart Homes' onderzoeksprojecten, maar liefst zes innovaties die hun producten en diensten in vier landen mogen testen dankzij de grensoverschrijdende accelerator die diensten verleent in het gehele innovatieproces! SEAS 2 Grow richt zich op de Zilvere Economie en koos daarbij zes aansluitende diensten en producten:
Entusia, een charmante oplossing voor incontinentie bij dames, Familities; een Franse applicatie die (familie)contact, sociale controle en monitoring stimuleert, een sta-op rollator genaamd Freya Lévaté maar ook een functie op de mobiele telefoon, speciaal voor slechthorenden (Goshawk Speech Intelligibility Platform), lifestylemonitoring door middel van sensoren van Sensara en de robot Yumii die dient als (familie)platform en interactie stimuleert, behoren tot de top zes. Meer informatie.

     

 


Smart Homes op LinkedIn
 Volg ons op Twitter Smart Homes op Flickr Smart Homes op Youtube

 

Smart Homes | 088-3100400 | This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. | www.smart-homes.nl | Uitschrijven

   

 

IP Training

 • Friday, 17 March 2017 12:47

IP-Introductie workshop voor KNX Nederland

Hestia Opleidingen heeft op donderdag 16 maart een IP-Introductie workshop gegeven aan zo’n 55 KNX Professionals. 

Vandaag de dag kan de moderne installateur, de KNX Professional en een system integrator die actief is in woning- en gebouwautomatisering niet meer zonder IP-kennis. Met dank aan het Internet der Dingen (IoT) wordt met enorme snelheid allerhande IP-apparatuur de woning binnen gebracht. Soms zelfs zonder dat de bewoner hier om vraagt of weet van heeft. Het netwerk waar deze apparatuur, veelal draadloos, op aangesloten wordt is daar niet op berekend. En de beveiliging laat vaak te wensen over. De IP-kennis om dit in goede banen te leiden blijkt vaak onvoldoende. Annemieke van Dorland, KNX Tutor, en Martin van Ling, lid van de technische commissie van KNX Nederland, hebben daarom een IP-Introductie workshop ontwikkeld. “Vanuit onze achtergrond hebben wij de kennis en ervaring om dit soort netwerken van de grond af op te bouwen en in te richten. ICT kennis is een vereiste voor het opleveren van goede en beveiligde installaties. We kennen allemaal de voorbeelden van uitgelekte foto’s en video’s. Dat wil niemand.” aldus Van Ling. Van Dorland valt hem gelijk bij: “We willen onze collega’s helpen voldoende kennis te vergaren. Een slecht project is niet alleen slecht voor de klant en haar installateur maar straalt ook uit over de hele branche. Deze IP-Introductie workshop is een eerste stap naar de ééndaagse training ‘IP-netwerken in de woonomgeving’ waar we binnenkort mee van start gaan.”

De feedback van de aanwezigen was overweldigend. Er was veel lof voor de opbouw van de workshop: een theoretisch onderbouwing gevolgd door een praktische invulling. Hestia heeft laten zien dat IP-netwerken weliswaar gecompliceerd zijn, maar met een gestructureerde aanpak, basis vaardigheden en een beetje hulp prima in te richten zijn! 

Een verslag van het KNX Professionals netwerk event met foto's vind je hier.

Nieuwe flyer beschikbaar

 • Saturday, 04 March 2017 11:06

Naast alle online activiteiten blijft er behoefte bestaan aan 'papieren informatie'. Om mee te nemen, door te geven, op de keukentafel te leggen of gewoon om aantekeningen op te maken. We hebben daarom de A5 flyer met algemene informatie over Hestia Domotica vernieuwd. Hierbij de digitale versie, maar wil je de papieren versie ontvangen, laat dat dan weten!

Opdracht vervanging Bits&Bytes door KNX

 • Saturday, 11 February 2017 17:48

Hestia heeft een mooie opdracht verworven voor het vervangen van een Bits & Bytes installatie door KNX. "Het ontbreken van een toekomstvisie en gebrek aan productontwikkeling waren voor de opdrachtgever doorslaggevend om over te stappen op het gestandaardiseerde KNX systeem. Het is treurig dat de huidige installatie nog geen 6 jaar in bedrijf is, maar met de primaire installaties in je woonomgeving wil je als eigenaar geen risico nemen. Het is fijn dat de opdrachtgever zijn vertrouwen in Hestia uitgesproken heeft, daar zijn we trots op" aldus Martin van Ling, Directeur van de Hestia groep. 

Toppers geslaagd voor KNX Certificaat!

 • Saturday, 11 February 2017 13:59

Op 2 februari kwamen nieuwe kandidaten naar Laren om zich de geheimen van KNX eigen te maken. Theorie, ETS-5 programmering en installatiepraktijk passeerden de revue en na vijf intensieve dagen werd inzet en doorzettingsvermogen beloond met het officiële KNX Certificaat! 

Felicitaties voor Tamara Stiegheuver van BNI Installaties uit Alkmaar en Maurice Poen van Megens Elektrotechniek uit Milsbeek. Namens de kandidaten hartelijke dank aan de Hestia Tutor Annemieke van Dorland!

  

Hestia distributeur van Draytek

 • Wednesday, 01 February 2017 17:23

Met ingang van 1 februari is Hestia Domotica B.V. distributeur van Draytek netwerk apparatuur. Al langer werkte Hestia met Draytek routers, switches en access points. De hoge kwaliteit, het goede prijsniveau en betrouwbaarheid van de apparatuur waren niet de enige reden. "Netwerken in de residentiële markt vragen steeds meer. Flexibiliteit, configuratie mogelijkheden en beveiliging spelen een steeds grotere rol. Draytek is daarin koploper en dat willen we graag uitdragen naar onze klanten. Vandaar dat een strategische keuze voor Draytek een logische was en dat dit geformaliseerd is in een dealerschap is mooi" aldus Martin van Ling, Directeur van de Hestia Groep.

 

Stijging KNX-installateurs exponentieel

 • Wednesday, 11 January 2017 11:00

KNX Association realiseerde in 2016 een stijging van 30% van het aantal gecertificeerde KNX-installateurs wereldwijd; de grootste stijging sinds haar oprichting. Wereldwijd zijn er nu 65.699 gecertificeerde KNX Partners. Aan de basis van deze indrukwekkende groei ligt de aanzienlijke investering van de KNX Association in opleiding, waardoor er momenteel 388 KNX opleidingscentra zijn in 63 landen. Deze centra zorgen voor meer KNX-opleidingen, ondersteund met extra online trainingen en het online instapplatform eCampus voor nieuwkomers. 

In 160 landen bieden gecertificeerde KNX-installateurs nu hun expertise aan op het vlak van ontwerp en installatie op basis van het KNX-protocol. De sterkste groei werd geregistreerd in Duitsland, Spanje, Oostenrijk, Frankrijk en Italië. Daarnaast zijn nu voor het eerst ook gecertificeerde KNX-installateurs actief in Ivoorkust, Jersey, Madagascar, Sint-Bartholomeus en Tadzjikistan. In Nederland staat het aantal gecertificeerde KNX-installateurs op 1072.

'Groei te danken aan KNX-opleidingen'
Voorzitter van KNX Association Franz Josef Kammerl: “De enorme groei van het aantal gecertificeerde KNX-installateurs onderstreept het aanhoudende succes van KNX als wereldwijde standaard voor gebouwautomatisering. Deze snelle groei is ongetwijfeld te danken aan de KNX-opleidingen. Installateurs beschikken nu over veel meer mogelijkheden om de vaardigheden aan te leren die ze nodig hebben om te werken met KNX. Dat betekent dat meer eindgebruikers kunnen genieten van de voordelen van de KNX-producten.”

Onstuitbare groei van KNX eCampus 
Tijdens de voorbije vijf jaar heeft de KNX Association het aantal KNX-opleidingscentra wereldwijd verdubbeld tot 388. In 2016 kreeg deze groei nog een extra impuls doordat het aanbod voor afgevaardigden werd uitgebreid met online opleidingen. Maandelijks gebruiken ruim 2000 nieuwe KNX-gebruikers uit meer dan 100 landen wereldwijd het online eCampus-instapplatform.

Nog meer succes verwacht in 2017
“2016 was een fantastisch jaar voor de KNX-opleidingen, maar we bouwen nu al aan het succes voor 2017”, zegt Kammerl. “We werken hard om onze opleidingen in de toekomst nog gebruiksvriendelijker, informatiever en waardevoller te maken. Zo ontwikkelen wij momenteel  een programma dat webinars, eCampus en gecertificeerde opleidingen combineert om afgevaardigden te helpen om zo snel en efficiënt mogelijk uit te groeien tot een KNX-expert. Meer informatie over dit initiatief staat op de microsite van Start@KNX en in e-books van KNX die te koop zijn bij Amazon, momenteel de best verkopende ebooks in deze categorie.”