Bel ons: 0573 - 402002   

Een domotica-installatie hoeft niet extreem veel te kosten. Voor een klassieke elektrische installatie wordt gerekend met 3% van de bouwsom van de woning of het kantoor. Nadeel van zo’n installatie is dat deze achteraf vaak niet is aan te passen aan uw veranderde wensen zonder hak- en breekwerk en het trekken van extra bekabeling. Voor een basis domotica-installatie moet u rekenen met 5% van de bouwsom. Naast de toename in wooncomfort is het grote voordeel van een goed opgezette basis domotica-installatie dat uitbreidingen achteraf vaak eenvoudig zijn te realiseren. Het zogenaamde Lego© effect.

Installatie typeringen

In onderstaande voorbeelden zijn wij uitgegaan van een ‘standaard’ woning. Grotere woningen vragen vaak meer comfort en een uitgebreidere integratie.

  • Basis vanaf 5.000 tot 12.500 euro:
    Centrale functies, lichtscenario’s op basis van geschakelde verlichting, geschakelde contactdozen, een “paniek” knop in de slaapkamer en een geïntegreerde thermostaatregeling in de woonkamer.
  • Comfort vanaf 10.000 tot 20.000 euro:
    De basis wordt uitgebreid met intelligentere bedienunits, dimbare verlichting in woonkamer en keuken, extra bedienunits in de hoofdslaapkamer, verlichting in toilet en verkeersruimtes (zoals hal, overloop en garage) schakelen met behulp van bewegingsmelders.
  • Comfortplus vanaf 10.000 tot 25.000 euro:
    De basis wordt uitgebreid met dimbare verlichting voor alle vertrekken en onafhankelijke thermostaatregeling in iedere verblijfsruimte en badkamer.

Wensen en eisenpakket

Hoe het prijskaartje van uw installatie uitpakt hebt u zelf in de hand. Wilt u gebruik maken van eenvoudige bedienknoppen (tasters) of wilt u liever exemplaren met een display? Gaat u de verwarming integreren? Wilt u gebruik maken van touchscreens in meerdere vertrekken? Worden gordijnen en/of screens elektrisch bediend? U zult begrijpen dat de vraag “hoeveel kost een domotica-installatie?” niet eenvoudig te beantwoorden is. Samen gaan we op zoek naar de optimale invulling van uw wensen en eisen binnen uw budget.

Hestia Domotica B.V.

Hestia Groep